Jury for opptak

Sesongen 2024/2025

Ann-Helen Moen
Sopran, Førsteamanuensis Norges musikkhøgskole

Foto: Børre Eirik Helgerud

Ann-Helen Moen er opprinnelig fra Fræna på Romsdalskysten, der hun begynte å synge i farens barnekor i 8 års alderen. Bitt av basillen, gikk veien i voksen alder videre til Griegakademiet i Bergen og Operaakademiet i København før hun ble ansatt som solist ved Operaen i Graz, Østerrike. Hun har en svært variert karriere og synger like gjerne i de intime lokalene som i store opera- og konserthus. Reisen har gått fra Tokyos orkestre i øst til New York og Carnegie Hall i vest. Nylig har hun sunget hovedrollen i Tosca i Kristiansund og som Mimi i La Boheme ved Den Norske Opera & Ballett. Hun har også vært solist med MDR Leipzig Radioorkester i Gewandhaus, spilt inn Mozarts Lieder med Liv Glaser og sunget romansekonserter med Håvard Gimse.

Anna Elisabet Einarsson
Mezzo-sopran, Dekan Operahøgskolen – Kunsthøgskolen i Oslo

Anna Einarsson er en svensk operasanger utdannet ved Musikhögskolan i Malmö og Operahøgskolen i Oslo. Hun debuterte ved Den Norske Opera & Ballett i 2000 og har vært aktiv som opera- og konsertsanger både nasjonalt og internasjonalt. Hun har uroppført mange samtidsverker, er representert på flere radio- og plateinnspillinger og har mottatt flere utmerkelser, blant annet Kungliga Musikaliska Akademins pris og US Grammy nominasjon. Siden 2021 er Anna dekan ved Operahøgskolen, Kunsthøgskolen i Oslo.

Audun Iversen
Baryton, Førsteprisvinner i Dronning Sonja Sangkonkurranse 2007

Foto: Gisle Bjørneby

Audun Iversen er en norsk baryton som er utdannet fra Norges musikkhøgskole, og videre ved Hochschule für Musik und Theater i Leipzig og Operaakademiet i København, der han blant annet fremførte Schaunard La Bohème og Vicomte Cascada The Merry Widow med Den Kongelige Opera. Audun mottok førstepris i Dronning Sonja Sangkonkurranse i 2007.

Operatiske høydepunkter fra tidligere sesonger inkluderer blant annet il Conte Le nozze di Figaro ved Glyndebourne og Deutsche Oper Berlin, Albert Werther ved Royal Opera House London og Opernhaus Zürich, og Posa Don Carlo ved Oper Frankfurt. Denne sesongen blir Iversen å se iblant annet tittelrollen for Eugene Onegin ved Liceu og The CEO The Shell Trial ved nederlandske Nationale Opera.

Pål Christian Moe
Kunstnerisk administrator og castingrådgiver

Foto: Wilfried Hoesl

Pål Christian Moe har lang erfaring med casting og som kunstnerisk administrator og rådgiver. Han har jobbet med en rekke operahus, inkludert Den Norske Opera & Ballett, Glyndebourne Festival Opera, Lyric Opera of Chicago, Bayerische Staatsoper, Opéra National de Paris, L’Opéra de Lille og Nasjonalteateret i Praha. Han gjør også vokal casting for Berlin filharmoniske orkester.

Moe er tidligere produsent og hadde stillingen som leder ved vokalavdelingen ved Deutsche Grammophon Gesellschaft i Hamburg, hvor han var ansvarlig for innspillinger av opera, oratorium og Lied.