Vinnerne er kåret!

Seks finalister rundet på storslått vis av Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2021 i Grieghallen i Bergen lørdag kveld. Sopranen Maria Motolygina fra Russland stakk av med førsteprisen og 50 000 euro.

Vinnere av Dronning Sonjas sangkonkurranse 2021. Foto Helge Skodvin.
Vinnere av Dronning Sonjas sangkonkurranse 2021. Foto Helge Skodvin.

Maria ble tildelt førsteprisen på 50 000 euro. Hun har sunget seg gjennom tre runder i løpet av tre måneder. Både innledende runder og semifinale ble avholdt digitalt (og direkte) grunnet pågående reiserestriksjoner.

Det var en stor glede å endelig se og høre de seks finalistene opptre direkte i Bergen – store gratulasjoner til dem alle sammen!

Maria Motolygina fremførte arier fra Halka av Moniuszko og Il trovatore av Verdi. 31-åringen har konkurrert blant et stjernelag av unge operasangere og kyndige jurymedlemmer. Av 501 søkere til årets konkurranse, ble 40 deltakere blitt til seks finalister. Motolygina står nå igjen med viktige karrieremuligheter og 50 000 euro i baklommen.

Tusen, tusen takk, jeg er overveldet og lykkelig for å vinne førsteprisen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse! Det har vært fantastisk å være her og jeg er overbegeistret for samarbeidet med en topp dirigent og et fantastisk orkester.

Andreprisen på 10 000 euro gikk til baryton Badral Chuluunbaatar fra Mongolia, og tredjeprisen på 5 000 euro gikk til sopranen Inna Demenkova fra Russland.

Juryleder Birgitta Svendén delte ut prisene, inkludert et diplom med originalkunst laget av H.M. Dronning Sonja til førsteprisvinneren. Finalistprisene på 1 500 euro hver gikk til sopranen Erika Baikoff fra USA, sopranen Lydia Hoen Tjore fra Norge og bassen Brent Michael Smith fra USA.

Å være operasanger er en vanskelig karrierevei, og konkurranser spiller en viktig rolle for unge sangere. Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse er en av verdens ledende sangkonkurranser, og tiltrekker seg toppsjiktet av dagens unge sangere, noe vi virkelig har fått oppleve i kveld. Tusen takk til konkurransen og ikke minst til de seks strålende finalistene!

Birgitta Svendén takket finalistene og konkurransen

Øvrige priser

Den amerikanske sopranen Liv Redpath vant prisen for beste fremføring av Lied etter semifinalen. Liv ble opprinnelig tilbudt en plass i finalen, men ble dessverre forhindret i å delta i Bergen grunnet et annet engasjement.

Ingrid Bjoners Stipend til beste norske deltaker, på 100 000 norske kroner, gikk til finalist Lydia Hoen Tjore (27) fra Bergen.

Prisvinnere og deltakere har blitt eksponert til internasjonale agenter, casting-sjefer, programansvarlige i orkestre og andre representanter fra bransjen i løpet av konkurransens tre runder. I semifinalen var konkurransens Norgesjury til stede i Lindemansalen for å se semifinalen på storskjem, og de vil tilby engasjementer til noen av sangerne.

Fikk du ikke vært til stede under finalekonserten i Bergen? Konserten kan ses gjennom Harmoniens strømmetjeneste BergenPhiLive.

En stor takk til finalistene, orkesteret, maestro sir Mark Elder, jurymedlemmer og alle involverte som har bidratt til å gjøre dette til en kveld vi vil huske.


Se alle nyheter