Endring i årets finalister

Grunnet endringer i årets konkurransedatoer, har dessverre ikke den amerikanske sopranen Liv Redpath anledning til å delta i finalekonserten 20. november. Hennes plass i finalen går derfor til den norske sopranen Lydia Hoen Tjore, som var nestemann på listen etter juryens stemmer i semifinalen.

Årets finalekonsert skulle opprinnelig avholdes i Oslo 20. august, men grunnet reiserestriksjonene i Norge på den tiden ble datoene for semifinalen og finalen endret. På grunn av datoendringene har dessverre ikke den amerikanske sopranen Liv Redpath anledning til å delta i finalekonserten 20. november, grunnet et annet engasjement. Både hun og konkurransen er veldig glade for at hun likevel bestemte seg for å delta i semifinalen, hvor hun åpenbart gjorde det veldig bra.

Liv Redpaths plass i finalen går derfor til den norske sopranen Lydia Hoen Tjore, som var nestemann på listen etter juryens stemmer i semifinalen. Vi ønsker å takke Liv Redpath for hennes strålende fremføringer og for fine samtaler, og store gratulasjoner til Lydia Hoen Tjore med en plass i årets finale!

De seks finalistene i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2021 (i alfabetisk rekkefølge), er:

1) Erika Baikoff, sopran, USA (1994)
2) Badral Chuluunbaatar, baryton, Mongolia (1989)
3) Inna Demenkova, sopran, Russland (1995)
4) Maria Motolygina, sopran, Russland (1990)
5) Brent Michael Smith, bass, USA (1990)
6) Lydia Hoen Tjore, sopran, Norge (1994)

Finalekonserten avholdes i Grieghallen i Bergen 20. november. Her kan du skaffe deg billetter til konserten.


Se alle nyheter