Her er opera-talentene som er klare for Dronning Sonja Sangkonkurranse 2023

19 land vil være representert i Dronning Sonja Sangkonkurranse i år. To norske deltakere er med videre.

Queen Sonja Singing Competition (QSSC) er en prestisjefylt konkurranse som arrangeres annethvert år for sangere fra alle verdensdeler. Nåløyet er trangt. I år har det vært rekordstort antall påmeldte til konkurransen. 521 sangere fra 58 nasjoner har blitt vurdert av den internasjonale juryen bestående av operasjefer og casting-ansvarlige ved flere av de ledende operahusene i verden.

Blant de 40 deltakerne fra 19 land finner vi blant annet aspiranter fra ledende operahus som Metropolitan Opera i New York, Royal Opera Covent Garden i London, Bayerische Staatsoper i München, Staatsoper Unter den Linden i Berlin og Opernhaus Zürich

Det blir også gjenhør og gjensyn med to norske opera-stjerneskudd:

Hedvig Haugerud (f. 1994) deltok i forrige konkurranse i 2021, som den gang hadde digitale innledende runder. Tidligere i vinter sang hun i Strauss’ Elektra ved Den Norske Opera & Ballett. Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole, Conservatoire National de Musique de Paris og Det Kongelige Teaters Operaakademi i København.

Victoria Randem (f. 1995) deltok også i de digitale innledende rundene i 2021. Hun er utdannet ved Operahøgskolen i Oslo med Solveig Kringlebotn som lærer. Siden 2019 har hun sunget ved Staatsoper Unter Den Linden i Berlin, hvor hun i juni er aktuell i Sleepless, med tekst basert på Jon Fosses Andvake og musikk av ungarske Peter Eötvös.

I år arrangeres Dronning Sonja Sangkonkurranse fra 15. til 26. august, med innledende runder og semifinaler på Kunsthøgskolen i Oslo, og finalekonsert i Den Norske Opera & Ballett. I finalen 26. august skal de seks beste deltakerne synge operaarier, akkompagnert av Operaorkesteret under ledelse av dirigent James Gaffigan.

Her er alle deltakerne i 2023:


Se alle nyheter