Semifinalistene i QSSC 2023 er klare

Skyhøyt nivå i innledende runder av Dronning Sonja Sangkonkurranse

Høyt og svært jevnt nivå over hele linjen, var juryens dom etter de innledende rundene i Dronning Sonja Sangkonkurranse. 12 talenter er videre til semifinalen søndag 20. august, som blir uten norsk deltakelse.

De to norske sopranene Victoria Randem og Hedvig Haugerud var først ut på scenen av de 38 finalistene i den innledende runden torsdag 17. august, men nådde ikke opp etter at juryen hadde gjort ferdig sine vurderinger.

Sverige forsvarer Skandinavias ære i konkurransen: Begge de svenske deltakerne, Karolina Bengtsson (sopran) og Rebecka Wallroth (mezzo-sopran), er videre, sammen med deltakere fra Armenia, Spania, Sveits, Tyskland, Ukraina og USA.

– Jeg opplever nivået i årets konkurranse som veldig høyt og veldig jevnt. Vi har mange forskjellige og gode stemmer fra hele verden, som har gjort det både spennende og vrient å vurdere deltakerne opp mot hverandre, sier Randi Stene, juryleder og operasjef ved Den Norske Opera & Ballett.

Her er de 12 semifinalistene, i den rekkefølgen de opptrer under søndagens konkurranse ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Alle foto: Per Ole Hagen

1. Nykyta Ivasechko / Ukraina / baryton

2. Karolina Bengtsson / Sverige / sopran

3. Jasmin White / USA / kontra-alt

4. Nils Wanderer / Tyskland / kontra-tenor

5. Katerina Burton / USA / sopran

6. Aksel Daveyan / Armenia / baryton

7. Felix Gygli / Sveits / baryton

8. Manuel Fuentes / Spania / bass

9. Navasard Hakobyan / Armenia / baryton

10. Jose Simerilla Romero / Spania / tenor

11. Vladyslav Tlushch / Ukraina / baryton

12. Rebecka Wallroth / Sverige / mezzo-sopranSe alle nyheter