Nye datoer for konkurransen 2021

På grunn av usikkerhet forbundet med reisebegrensninger og karantenebestemmelser har konkurransens datoer blitt utsatt. Nye datoer for de digitale innledende rundene er satt til lørdag 14. og søndag 15.august.

Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2021 har opprinnelig vært planlagt med digitale runder i juni og semifinale og finale i Oslo i august. På grunn av usikkerhet forbundet med reisebegrensninger og karantenebestemmelser har konkurransens datoer blitt utsatt. Nye datoer for de digitale innledende rundene er satt til lørdag 14. og søndag 15. august.

Så langt er semifinalen planlagt til 24. Oktober i Oslo. Her skal 12 semifinalister synge, akkompagnert av pianister. Finalekonserten er lagt til Grieghallen i Bergen lørdag 20. November. Her skal seks finalister fremføre operaarier med Bergen Filharmoniske Orkester og dirigent Sir Mark Elder.

Skulle pandemien føre til ytterlige begrensinger, vil konkurransen vurdere alternative løsninger og datoer for semifinalen og finalen.

501 søkere fra 63 nasjoner har søkt om deltakelse i årets konkurranse. En internasjonalt sammensatt jury har valgt ut 40 sangere fra 20 nasjoner som deltakere i de digitale innledende rundene i august. Vi gleder oss til å ønske dette internasjonale toppsjiktet av sangere velkommen til konkurransen!

En stor takk går til Bergen Filharmoniske Orkester, som på kort varsler har tilbudt vertskap for konkurransen finalekonsert i Grieghallen 20. November.


Se alle nyheter